ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ νέα τεχνολογία DFV και τα χαρακτηριστικά της.
Τι είναι η τεχνολογία DFV; DFV σημαίνει: βαλβίδα διπλής ροής και είναι κυριολεκτικά το στοιχείο που μας κάνει να ξεχωρίζουμε αλλά και να υπερτερούμε από τους ανταγωνιστές μας.
Μόνο η OHLINS έχει την τεχνολογία DFV στα αμορτισέρ δρόμου αλλά και πίστας: Road & Track.
Με την βαλβίδα DFV, το αμορτισέρ έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και κατά την συμπίεση αλλά και κατά την απόσβεση, προσδίδοντας στην ροη του λαδιού ένα σταθερό κανάλι. Αυτό σημαίνει πως ο τροχός μετά την ανωμαλία που συναντά, επιτυγχάνει πολύ γρήγορα και δραστικά να ανακτήσει την επαφή με το δρόμο, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή πρόσφυση.
Η νέα σειρά της OHLINS Road & Track χρησιμοποιεί την τεχνολογία DFV σε όλες τις εφαρμογές της, καθιστώντας τα προϊόντα αυτά την τελεία αναβάθμιση του αυτοκινήτου, για τον οδηγό που θέλει σπορ αίσθηση αλλά και άνεση, ενσωματωμένα στο ίδιο προϊόν, αξιοποιώντας έτσι πλήρως τις δυνατότητες του αυτοκινήτου του.

Σχέδιο 1. Ροη λαδιού κατά την συμπίεση
Σε αργές κινήσεις του εμβόλου, το λάδι περνά κατά μεγάλο ποσοστό μέσα από το τζετ (δίοδο) που βρίσκεται μέσα στο εμβολο (όπως δείχνει το κάτω διακεκομμένο βελάκι). Σε υψηλότερες ταχύτητες κίνησης του εμβόλου το λάδι περνά μέσα από τις τρύπες του πιστονιού (επάνω διακεκομμένο βελάκι). Σε πάρα πολύ υψηλές ταχύτητες κίνησης του εμβόλου, η σε απότομες επιταχύνσεις του βάκτρου (άξονας), το λάδι μπορεί να διαφεύγει μέσα από την βαλβίδα DFV, αυξάνοντας έτσι την άνεση .

Σχέδιο 2. Ροη λαδιού κατά την απόσβεση
Σε αργές κινήσεις του εμβόλου, το λάδι περνά κατά μεγάλο ποσοστό μέσα από το τζετ (δίοδο) που βρίσκεται στο εμβολο (όπως δείχνει το κάτω διακεκομμένο βελάκι). Σε υψηλότερες ταχύτητες κίνησης του εμβόλου το λάδι περνά μέσα από τις τρύπες του πιστονιού (επάνω διακεκομμένο βελάκι). Σε πάρα πολύ υψηλές ταχύτητες κίνησης του εμβόλου, η σε απότομες επιταχύνσεις του βάκτρου (άξονας), το λάδι μπορεί να διαφύγει μέσα από τις οπές της απόσβεσης στην βαλβίδα DFV, επιταχύνοντας έτσι την ταχύτατη επαναφορά του ελαστικού σε επαφή με τον δρόμο.
Επειδή η βαλβίδα DFV ανοίγει πολύ πιο γρήγορα και εύκολα στις μικροανωμαλίες του οδοστρώματος, η άνεση είναι εκπληκτικά πιο ελαστική και πολύ πιο κοντινή στα αμορτισέρ πρώτης τοποθέτησης σε σχέση με όλα τα άλλα αμορτισέρ coil-over.
Περνώντας όμως απότομες ανωμαλίες, η σύνθεση των αμορτισέρ R&T επιτρέπει στο αυτοκίνητο να αποσβαίνει εξογκώματα και τρύπες του δρόμου, ενώ συγχρόνως διατηρεί την ευστάθεια και την κατευθυντικότητα του. Η πρόσφυση παραμένει συνέχεια σε ένα ιδανικό επίπεδο.

Αντιλήφθητε μόνοι σας τη διαφορά των Road & Track με τον πιο απλό τρόπο.

Αυτοκίνητο χωρίς την τεχνολογία DFV

Χωρίς την τεχνολογία DFV το λάδι δεν μπορεί να περάσει γρήγορα μέσα από το πιστόνι κατά την διάρκεια της διαδρομής απόσβεσης, όταν ο τροχός έχει «χτυπήσει» κάποιο εμπόδιο κι έτσι ο τροχός δεν παραμένει σε επαφή με τον δρόμο.

Αυτοκίνητο με τεχνολογία DFV

Η βαλβίδα DFV λόγω της απότομης μεταβολής ανοίγει, επιτρέποντας το λάδι να περάσει πιο γρήγορα μέσα από το πιστόνι, κατά την απόσβεση, αυξάνοντας έτσι στιγμιαία την ταχύτητα επαναφοράς «αναγκάζοντας» τον τροχό να διατηρήσει την επαφή του με τον δρόμο στις πλέον δύσκολες συνθήκες με όλα τα θετικά αποτελέσματα που η διαρκής πρόσφυση με το δρόμο συνεπάγεται.

Μεταβολή του ύψους...
Όταν κανείς μεταβάλλει το ύψος στα αμορτισέρ coil-over, καλό είναι να παρατηρεί τις συνέπειες. Σε πολλούς κατασκευαστές, η ρύθμιση του ύψους γίνεται ανεβάζοντας ή κατεβάζοντας το πιατέλο του ελατηρίου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την προφόρτιση ή αποφόρτιση του ελατηρίου, κάτι που μπορεί να μειώσει την διαδρομή της ανάρτησης με αποτέλεσμα ακόμα και να τερματίζει η διαδρομή αυτή.

Η μέθοδος που χρησιμοποιεί η OHLINS αφήνει την προφόρτιση του ελατήριου σταθερή, στο ιδανικό σημείο και έχει σπείρωμα στο μήκος του σώματος των αμορτισέρ, στο κάτω μέρος τους, επιτρέποντάς σας να ρυθμίζετε το ιδανικό για την περίσταση ύψος του αυτοκινήτου, χωρίς να αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά του. Μόλις ρυθμιστεί στο ιδανικό ύψος, με την δεύτερη ροδέλα ασφαλίζεται το σώμα να μην περιστρέφεται πλέον και έτσι διατηρείται το ιδανικό (κατά περίπτωση) set-up.

Διάρκεια στη χρήση - Θερμική διαστολή.
Όλα τα αμορτισέρ με τη χρήση θερμαίνονται. Αυτό είναι κάτι αναπόφευκτο! Όσο το πιστόνι ανεβοκατεβαίνει μέσα στο σώμα του αμορτισέρ, δημιουργούνται τριβές και οι τριβές παράγουν θερμότητα. Παρότι δεν μπορούμε να αποφύγουμε την θερμότητα, μπορούμε να την διαχειριστούμε και η διαχείριση αυτή είναι επίσης κάτι στο όποιο η OHLINS διαφέρει και υπερτερεί σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. Όσο αυξάνεται η θερμοκρασία, τόσο αλλάζει η ρευστότητα του λαδιού, αλλάζοντας συγχρόνως και την συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Η μοναδικής τεχνολογίας OHLINS βελόνα (δίοδος) διαφυγής, με την αύξηση της θερμοκρασίας βυθίζεται περισσότερο και λόγω σχήματος, κλείνει προοδευτικά την οπή από όπου περνά το λάδι, διατηρώντας έτσι τα χαρακτηριστικά της απόσβεσης αναλλοίωτα στην πάροδο του χρόνου και την καταπόνηση από τη χρήση.

Και το καλύτερο από όλα; Τίποτα από τα παραπάνω δεν γίνεται αντιληπτό από τον οδηγό και τους επιβάτες. Το μόνο που νιώθετε είναι πως το αυτοκίνητο αντιδρά όμοια και σταθερά, σε κάθε στροφή που παίρνετε, σε κάθε γύρο που κάνετε άσχετα με τον χρόνο που περνά. Επιτρέποντας σας έτσι, να παραμένετε συγκεντρωμένοι στην οδήγηση, στα σημεία φρεναρίσματος και στις ιδανικές γραμμές των στροφών, ενώ τα OHLINS θα ασχολούνται από μόνα τους με την απόσβεση των ανωμαλιών και την ιδανική πρόσφυση.

Εύκολα στη ρύθμιση
Όλα τα αμορτισέρ Road & Track είναι, ανάλογα με το μοντέλο, προρυθμισμένα απευθείας από το εργοστάσιο, αλλά υπάρχουν ακόμα αρκετές ρυθμίσεις ώστε μόνοι σας να τα προσαρμόσετε αποκλειστικά στις δικές σας απαιτήσεις. Τα προτιμάτε στιβαρά και ακαριαία στην αντίδρασή τους; Η μήπως μαλακά και να συγχωρούν; Όλα είναι εφικτά!

Σας φαίνεται πολύπλοκο;

Με μόλις μερικά κλικ, στο ειδικό ρυθμιστικό με το χέρι (χωρίς τη χρήση εργαλείων) και άμεσα πέρα από τις αρχικές εργοστασιακές ρυθμίσεις, το αυτοκίνητο σας θα μεταμορφωθεί ανταποκρινόμενο ακριβώς στις απαιτήσεις σας είτε για ένα άνετο οικογενειακό ταξίδι, μία γρήγορη βόλτα, ή για μερικούς απαιτητικούς χρονομετρημένους γύρους στην πίστα …

Τα Road & Track - McPherson, έχουν ρυθμιζόμενα πιατέλα (top mounts) καθώς και ρυθμίσεις της γωνίας camber, δίνοντας σας έτσι την ευχέρεια να ευθυγραμμίσετε με ιδιαίτερη ακρίβεια και ανάλογα με την κάθε περίσταση το αυτοκίνητό σας .